Mijn kennismaking met Reconnective Healing®

Op een dag was ik aan het surfen op het internet toen ik bij toeval op een U-tube filmpje stuitte waarop dr. Eric Pearl liet zien hoe de reconnective healing in praktijk werkt.

Temeer omdat ik van jongs af aan in al iets met mijn handen had en ik zag hoe Eric speelde met energie, licht en informatie, was mijn interesse direct gewekt.

Het duurde echter nog een aantal jaren voordat ik serieus op zoek ben gegaan naar meer informatie over de reconnective healing en besloot om contact op te nemen met een reconnective healer in mijn omgeving.

Zo maakte ik een afspraak met Maan Ballemans voor een healing en hoewel de spontane genezing van al mijn fysieke en mentale klachten in eerste instantie uit leek te blijven, maakte er zich een diep gevoel van rust en vrede van mij meester dat plaats maakte voor de onrust die mij m’n leven lang parten had gespeeld.

Tijdens één van mijn bezoeken vertelde Maan dat dr.Eric Pearl (grondlegger van de reconnective healing) het jaar erop naar nederland zou komen om een seminar (The essence of reconnective healing, maart 2015) te geven.

Ik besloot om hieraan deel te gaan nemen.


Het seminar was voor mij een openbaring en voelde als een soort van thuiskomen. Ik had er bewust voor gekozen om het tweede deel van het seminar aan mij voorbij te laten gaan, omdat ik me besefte dat ik nog een hele weg te bewandelen had vooraleer ik toe zou komen aan het praktiseren van de reconnective healing.

Toch groeide het zaadje dat in mij geplant was gestaag en kon het verder tot wasdom komen toen in 2018 dr. Pearl opnieuw met zijn entourage naar Nederland kwam voor “the O.N.E. experience”.

Dit was een uitgelezen kans voor mij om in het verlengde van de ervaring die ik had opgedaan in Bunnik de volledige opleiding tot reconnective healing practisioner af te ronden.

De onlinecursus die eraan voorafging bleek zijn vruchten te hebben afgeworpen en tijdens dit seminar werd mij eens te meer duidelijk dat ik het juiste pad was ingeslagen.

In het najaar heb ik met succes het R.C.P.P. (Reconnection certified practitioner program) gevolgd onder de bezielende leiding van Nadia Raam en ben ik eind 2018 met twee certificaten op zak begonnen aan dit nieuwe avontuur in mijn leven.

Lukas Tobler is sinds 2009 actief als reconnective healer.

In dit filmpje vertelt hij openhartig over de ontwikkeling die hij doormaakte en wat reconnective healing met hem persoonlijk doet.